Ознака: ССМ

Вести Македонија

Си ги знае ли ССМ надлежностите?

Претседателот на ССМ, Дарко Димовски пред два дена закажал седница за денес, на која како точка на дневен ред го става референдумот. Членовите на ССМ реагираат велејќи дека ваквата одлука е спротивна […]

Вести

Сојуз на синдикатите на Македонија: Бараме зголемување на платите од 5%

Сојузот на синдикатите на Македонија бара зголемување на платата во јавниот сектор за 5 проценти.На седницата на комисијата за труд и социјална политика на која се одржа Јавна расправа на […]

Вести

ССМ до Ременски: Нема да избегате од правдата и вистината

  Поранешната Техничка Министерка Фросина Ташевска Ременски соочена со повеќе Кривични пријави за злоупотреба на службената положба и овластување и пречекорување на службеното овластување што претставува кривично дело утврдено во […]

Вести

Заев не успеа да го изманипулира ССМ

Опозицијата предводена од СДСМ и Зоран Заев не успеа во намерата со манипулации да го узурпира Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ)Тринаесетте грански синдикати и легитимно избраното раководство предводено од […]

Вести

ССМ: Поднесени нови кривични пријави против групата фалсификатори

13-те грански синдикати и легитимно избраното раководство предводено од претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски, јасно го добија легитимитетот и со најновото решение од Министерството за труд и социјална политика […]

Вести

Големи казни доколку приватните фирми не исплатат К-15 до крај на година

Сојузот на синдикати на Македонија потсети дека до крајот на годината во приватниот сектор треба да се исплати регресот за годишен одмор односно К-15.Од Синдикатот истакнуваат дека регресот за годишен одмор […]

Вести

Целосно е разобличена намерата на Ременски за насилни смени во раководството на ССМ

Целосно е разобличена намерата на Фросина Ташевска Ременски за насилни смени во раководството на Сојузот на синдикати на Македонија во координација со четворица претседатели на гранкови синдикати по што останува […]