Ознака: ССР

Издвојуваме

Платформна декларација за обединувањето на македонското револуционерно движење

Платформна декларација за обединувањето на македонското револуционерно движење  Виена, 29 април 1924 г. 1. ВМРО, во својство на вистинска револуционерна сила, се бори за ослободувањето и обединувањето на раскинатите делови […]