Ознака: стабилност

Љубов и секс

10 „идеални“ квалитети што жените ги бараат кај еден маж

Што се подразбира под „идеален“ Пронаоѓањето на вашата личност не е лесно. Некои бараат живот. Понекогаш, дури и ако ја најдовме вистинската личност, со тек на време патиштата се разминуваат […]

Вести

Кој е Тимоти Лес, авторот на спорниот текст за Балканот

Анализата   на политичката ситуација на подрачјето  на западен Балкан која Тимоти  Лес ја објави  во престижното  списание  Foreign Affairs крена голема бура во  регионотАвторот  смета  дека Западот   треба да одстапи  […]

Вести

Западот не ја разбира круцијалната улога на Македонија во општата европска безбедносна архитектура

Анализата на Извештајот на Рајнхард Прибе (клучниот документ на чија основа е донесен Пржинскиот договор) покажува дека, во своето тврдо бирократско јадро, ЕУ користи оперативни капацитети што создаваат недемократски реалност. […]