Ознака: статистика

Црна хроника

За 7 месеци, на македонските патишта загинале 85 лица

Летниот период двојно ја зголемува црната статистика на МВР. Само за седум месеци годинава регистрирани се 1810 тешки сообраќајни несреќи во кои животот го загубиле 85 лица. Сепак, оваа бројка […]

Вести

Минатата година се родиле 13.357 деца во градска, а 9.718 во селска средина

Според податоците на Државниот завод за статистика, во Република Македонија бројот на живородените деца во градските подрачја лани изнесувал 13.357 деца или 57.9% од вкупниот број на живородени деца, наспроти 9.718 или […]

Вести

Намалување на нивото на невработени лица во сите региони во државата

Историски најниското ниво на невработеност од 24,5% кое е постигнато во првото тромесечие од годинава, согласно последните податоци на Државниот завод за статистика е пропратено со намалување на бројот на […]

Вести

Македонија со рекорден пад на невработеноста до сега

Невработеноста продолжува да паѓа, за една година пад од рекордни 2,8 отсто. Стапката на невработеност во првиот квартал од 2016-та година изнесува 24,5 отсто, што претставува најниска стапка до сега. […]

Љубов и секс

Факти за љубовта

Љубовта претставува најголема светлина во животот на луѓето. Секој од нас знае дека таа го зголемува квалитетот на нашето постоење. Ако сè уште меѓу вас постојат такви кои не веруваат […]