Ознака: Стипендии

Вести Издвојуваме Македонија

Фамилијата Локвенец ја чини Македонија повеќе од Кралска Фамилија во Британија!

Свиркачи до нас доставија шокантни документи кои покажуваат дека Тале Локвенец син на пратеникот Хари Локвенец добил неверојатни над 113.000 долари стипендија за студии на Универзитетот Ворвик во Англија. Таму едногодишната уписнина […]

Издвојуваме

Доделени стипендиите за најталентирани ученици и спортисти

Градоначалникот Борис Георгиевски, додели 20 стипендии за талентирани спортисти и ученици од основните училишта од општина Гази Баба, за учебната 2017/2018 година. – Драги ученици, ваша работа е да учите, […]

Вести

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ додели 39 нови стипендии

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ и годинава традиционално доделува 39 нови стипендии. Од нив 18 за студенти на фармацевтскиот факултет и 21 за студенти на Медицинскиот факултет.Стипендијата изнесува 6500 денари во текот […]

Вести

Студентите Роми до 3 февруари може да аплицираат за стипендии

Министерството за образование и наука објави нов конкурс за доделување на нови 50 стипендии за студентите Роми запишани на додипломски студии од прв циклус и на студентите запишани во втора […]

Локална самоуправа

Дваесет и четири стипендии за учениците од основно и средно образование во Радовиш

Денес, во салата на Советот на општина Радовиш, Градоначалникот Сашко Николов официјално им ги врачи Договорите на овогодишните добитници на стипендии во основното и средното образование од општина Радовиш.Согласно распишаниот […]

Вести

Стипендии во износ од 18.000 денари за студенти по математика, физика и хемија

Министерството за образование и наука оваа година воведе нова категорија стипендии во износ од 18.000 денари за студентите запишани на додипломски студии по математика, хемија или физика. За 2016/2017 планирани […]

Локална самоуправа

Донесена одлуката за стипендирање на 26 студенти од Општина Кочани

Дваесет и шестмина жители на Кочани, редовни студенти на државните универзитети во Република Македонија ќе бидат корисници на стипендија на Општина Кочани за студиската 2016/17 година.Според претседателката на Комисијата за […]

Вести

Стипендии за учениците кои ќе освојат награда на научна олимпијада и за нивните наставници

Секој ученик кој ќе освои прва, втора или трета награда на меѓународна научна оломпијада ќе добие финансиска поддршка од државата во период од една година, информира денеска лидерот на ВМРО […]