Ознака: стрес

Живот Здравје

6 ЈАСНИ ЗНАЦИ ДЕКА СТЕ НА ПРАГ НА НЕРВЕН СЛОМ: Ова не смеете да го игнорирате!

Нервниот или емоционалниот слом, на техничко ниво, се категоризира како стресна ситуација што доведува до неспособност на човекот да функционира нормално во секојдневниот живот. Тоа е всушност состојба на умот […]

Живот

Под стрес сте? Ова е вистинскиот напиток за вас

На физички план, стресот претставува физиолошки процес со кој нашето тело одговара на закана или опасност. Кога нашиот мозок ќе процени некои онапиколности како загрозувачки, сите свои капацитети ги крева […]

Живот

Знаци дека сте емоционално нестабилни и како да се ослободите од стресот!

Емоционалната исцрпеност не е шега и може да се маскира во различни видови стрес. Време е да препознаете кога сте на работ на вашата издржливот и како да го прифатите […]

Живот

Мали совети за големите стресови, оваа антистрес техника навистина помага

Земете длабоко воздух. Задржете го здивот. Држете го уште малку. Сега полека испуштете го воздухот од белите дробови. Се чуствувате подобро? Добро, но ова не е единствената антистрес техника која […]