Ознака: студенти

Занимливости

Рај за студентите- Студентски град во Софија

Покрај едноличноста од бетонски згради,  Студентски град во Софија воопшо не е здодевен. Таму живееат повеќе од 30 илјади студенти, па така просечната возраст на населението е 20 години. Имено […]

Занимливости

Еразмус студентска мрежа – Македонија

Еразмус студентска мрежа- ЕСМ (ErasmusStudentNetwork- ESN) е една од најголемите интердисциплинарни студентски организации во Европа. ESNфункционира по принципот SHS(studentshelpingstudents). Еразмус студентска мрежа Македонија (ЕСМ Македонија), ја претставува Еразмус студентската мрежа […]

Видео

Видео: Како се забавуваат шведските студенти

Кој вели дека на универзитетите во западните земји студентите постојано учат и немаат време за социјален живот? Видеото е снимано во факултет на престижниот универзитет во Лунд, Шведска.   Во […]