Ознака: субвенции

Вести

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, […]

Вести

Земјоделските субвенции може да се исплаќаат

Уставниот суд на денешната седница донесе конечна одлука за укинување на оспорените одредби од Изборниот законик и од Законот за спречување на корупцијата, со што треба да се овозможи исплата на […]

Вести

Досега поднесени 220 барања за субвенции за велосипед во Скопје

Во текот на вчерашниот ден и денеска на шалтерите на Град Скопје се поднесени 220 барања за субвенција за купување велосипед, соопшти Град Скопје. Град Скопје, со цел да ги стимулира […]

Вести

МФ се уште нема законска основа за исплата на субвенции

Согласно деловникот на Уставниот суд, Министерството за финансии се уште нема законско право да ги исплаќа субвенциите до носење на конечна одлука од страна на Судот. Минатата среда Уставниот суд […]

Локална самоуправа

Град Скопје го објави јавниот повик: Еве како до субвенции за велосипед

Град Скопје го објави Јавниот повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипеди за 2017 година.-Град Скопје, со цел да ги стимулира граѓаните […]

Вести

Миноски: Буџетот е ликвиден, пари за субвенции има!

Пари во Буџетот за исплата на субвенциите има и доколку  Уставниот суд ја прифати поднесената иницијатива за членот од Изборниот законик, нема да постојат пречки за исплата на земјоделските субвенции.Ова […]

Вести

Утре завршува рокот за доставување барања за субвенции за задругите

До утре трае рокот за доставување барања за основање и работење на земјоделските задруги.Во првата година од основањето задругите вимаат право за директорот и еден агроном или ветеринар да побараат […]

Вести

Земјоделците го поздравуваат исплаќањето на субвенциите

По завршувањето и комплетирањето на процедурата по првата исплата на производителите на млеко за неколкуте фази кои што ги предале на производителските капацитети и предадената оризова арпа кај купувачите од […]