Ознака: субвенции

Интервјуа

Лашкоска:ВМРО-ДПМНЕ, иднината ја темели на младите

Интервју со кандидатот за пратеник во ИЕ4, Лашкоска Ане за Пулс24: ВМРО-ДПМНЕ, иднината ја темели на младитеПрашање ПУЛС24:  Што нуди Вашата Изборна Програма со која очекувате да ги добиете гласовите на избирачите? […]

Вести

Субвенции за селските домаќинства, националните ресторани и настаните за привлекување туристи

Субвенционирање на селски домаќинства за туристички цели, национални ресторани „Меани“ и настани кои носат дополнителен број посетители, се во фокусот на Министерството за економија за развој на Југозападниот плански регион, […]

Вести

Груевски од Росоман: Нови 600 милиони евра субвенции за земјоделците

Нови 600 милиони евра субвенции за земјоделците или по 150 милиони евра годишно, државно субвенционирање на купувањето трактор, 80 процентно субвенционирање на изградба на систем „капка по капка“ и на […]

Вести

Осумдесет отсто субвенции за инсталирање капка по капка и купување високо приносен добиток

Во новата програма во делот земјоделие се планира и се образложува проектот Капка по капка. За првпат во Македонија секој земјоделец кој што ќе сака да набави систем Капка по […]

Локална самоуправа

Град Скопје изврши исплата на субвенциите за набавените печки на пелети

Град Скопје, согласно со Програмата за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на Град Скопје за купување печки на пелети за 2016 година изврши исплата на надоместок за дел од трошоците […]

Вести

УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола ја промовира мерката за субвенции за вградување на плински уреди во автомобилите

Денеска младите активисти на ВМРО-ДПМНЕ во Битола ги презентираа новите субвенции на Владата на Република Македонија со која што им овозможува субвенции на сите граѓани за вградување на плински уреди […]

Вести

За земјоделците 176 милиони евра за субвенции и капитални инвестиции во буџетот за 2017

Средствата наменети за субвенции и капитални инвестиции во земјоделството и руралниот развој во буџетот за 2017 година ќе достигнат 176 милиони евра, согласно податоците кои денесka ги изнесе министерот за […]