Ознака: субвенции

Вести

Последен рок за пријавување субвенции за осигурување на земјоделското производство

Крајот на неделава е последниот рок за пријавување на субвенциите за осигурување на земјоделското производство. Доколку сакаат да се осигураат, за субвенционирање на овие премии фармерите имаат на располагање 70 […]

Вести

Заврши користењето на средствата од програмата ИПАРД 1

Остануваат да се доработат уште последните барања и во текот на септември да почне објавувањето на огласите од ИПАРД 2.Реализацијата на ИПАРД 1 беше најголема во последниве две години. Досега […]

Вести

До крајот на месецов пријавување за субвенции за оризова арпа

До крајот на овој месец оризопроизводителите кои во текот на јули го предале родот на трговците можат да поднесуваат барање за дополнителни субвенции. Потребните документи досега ги поднеле 60-тина земјоделци.Во […]

Живот

НЕОБЈАСНЕТИ САМОУБИСТВА на земјоделци во Индија: Политичарите ги обвинуваат ДУХОВИТЕ!

Политичарите во Индија ги обвинуваат духовите за серија самоубиства извршени од страна на фармерите во оваа држава.Бхупендра Синг го изјави ова по обвинувањето на Конгресот за алармантниот број на самоубиства […]

Вести

Субвенции за производителите на пченица, земјоделците задоволни

По 6.000 денари за хектар или по два денара за килограм дополнителна субвенција ќе добие секој земјоделец што го пријавил производството на пченица.Како што соопшти денеска министерот за земјоделство, шумарство […]

Вести

Огромен интерес за земјоделските субвенции во кочанско

Вкупно 3.040 земјоделци од кочанско поднеле барања за субвенции до 30 јуни, информира Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.– Според поднесените барања, најголем дел се за одгледување […]