Ознака: субвенции

Вести

Рокот за поднесување барања за субвенции за млеко до 30 јуни

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој информира дека рокот за поднесување барања за директни плаќања за произведено и предадено овчо, козјо и кравјо млеко во период од јануари […]

Вести

Исплатата на субвенциите продолжува од понеделник

Премиерот Емил Димитриев денес ја посети Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој каде оствари средба со менаџментот на која се разговарало за тековните активности и идни планови […]

Вести

Субвенции за вработување на 100 лица со социјален ризик

Во изминатите две години преку мерката за субвенционирано вработување на лица од социјално ранливите категории се вработиле вкупно 126 лица во 114 приватни компании.По шестмесечно кочење на прoектот, денес и […]