Ознака: Судан

Вести

Први случаи на коронавирус во Судан, Гвинеја, Етиопија и Кенија

Кенија, Етиопија, Судан и Гвинеја пријавија денеска први случаи на коронавирус, со што бројот во африканските земји, каде што се појави Ковид-19, се зголеми на 18 лица. Африка до неодамна […]

Вести

ОН: Поплавата во Макединија меѓу најсмртоносните поплави регистрирани за 24 часа

Како што се менува климата на планетата, така фаталните поплави стануваат огромна закана за светот, се вели во извештајот на канцеларијата на Обединетите нации за намалување на ризиците од катастрофи.Светската […]