Ознака: суеверија

Живот

Суеверија за Нова година: Бакнете се и отворете ја вратата на полноќ…

Новата година се поврзува со многу суеверија и верувања, за подобра иднина, поголема среќа и пронаоѓање на вистинската љубов… Ви ги пренесуваме најинтересните суеверија и верувања од целиот свет. Нова […]

Живот

Суеверија во кои сите веруваме без да се запрашаме „Зошто?“

И покрај тоа што живееме во 21-ви век, суеверијата и верувањата на постарите генерации ни се наметнати во модерното секојдневие. На пример, колку пати досега сте го промениле правецот на […]

Живот

Суеверија за Нова година: Нова облека, не изнесувајте пари, отворете ја вратата на полноќ…

Новата година се поврзува со многу суеверија и верувања, за подобра иднина, поголема среќа и пронаоѓање на вистинската љубов… На само неколку дена пред почетокот на 2018-година, ви ги пренесуваме […]