Ознака: СФРЈ

Сцена

Дали се сеќавате на оваа жена? Беше единствена Премиерка во историјата на СФРЈ

Дали се сеќавате на оваа жена? Беше единствена Премиеркаво историјата на СФРЈ За време на школувањето, таа се приклучи на револуционерното младинско движење и стана членка на Лигата на комунистичката […]

Видео

Чинеше 5 милијарди долари, НАЈСКАПИОТ ПОДЗЕМЕН АЕРОДРОМ НА СФРЈ денеска изгледа вака! (видео)

Чинеше 5 милијарди долари, НАЈСКАПИОТ ПОДЗЕМЕН АЕРОДРОМ НА СФРЈ денеска изгледа вака! Граден скоро 14 години а уништен во 1992 година со 50 тона експлозив… Аеродромот Жељава бил најголемиот подземен […]

Балкан

Јанковиќ: Џафери дојде на чело на Собрание да изигра улога каква што и Стјепан Месиќ изигра во растурање на СФРЈ

За fakti.org, аналитичарот Слободан Јанковиќ пишува и говори за ситуацијата во Република Македонија, како Талат Џафери станува претседател на Собранието во Република Македонија која е неговата улога во сето ова, но […]