Ознака: табела

Автомобилизам

Кои автомобилски марки се најпогодени, а кои најпоштедени од корона-кризата?

Автомобилската индустрија е меѓу браншите што претрпеа најголем удар во вонредните услови предизвикани од пандемијата. Но, големите концерни докажуваат дека нивната работа со право се води како кралица на индустријата. […]

Вести

Табела: Како се движи бројот на заболени од коронавирус во Македонија во последните 15 дена

Иако сѐ уште е рано било што да заклучуваме, линеарниот раст на заболени во последните 15 дена охрабрува. Имаме број на заболени приближно еднаков секој ден. Ова беше нашата цел […]

Живот

ТАБЕЛА: Еве колку часа треба да спиете според возраста!

Табелата е изготвена по препораки на Националната фондација за спиење на САД. Според неа, недостатокот на доволно сон е еден од најголемите проблеми на нашиот век.Во САД, 40% од населението […]

Живот

ТАБЕЛА: Кои се нормалните вредности на крвниот притисок според возраста и полот?

Еден од најчестите здравствени проблеми на денешницата е зголемениот крвен притисок.Високиот крвен притисок предизвикува и симптоми како лошо расположение, главоболка, несоница и други проблеми поврзани со општото расположение и здравје. […]