Ознака: тампони

Занимливости

Парламентот изгласа: Официјално првата земја во светот која ќе дава бесплатни влошки и тампони

Шкотска ќе биде првата земја во светот која бесплатно ќе дава влошки, тампони и останати производи потребни за женска нега за време на менструацијата, пренесува „Independent“. Шкотскиот парламент едногласно го […]

Занимливости

Официјално првата земја во светот која ќе дава бесплатни влошки и тампони

Шкотска ќе биде првата земја во светот која бесплатно ќе дава влошки, тампони и останати производи потребни за женска нега за време на менструацијата, пренесува „Independent“. Шкотскиот парламент едногласно го […]