Ознака: технологија гол

Меѓународен фудбал

ФИФА тестира нови технологии – како ќе знаеме дали топката влегла во голот?

Судиите на Светското Клупско првенство во Јапонија смеат да одбијат да ја користат технологијата која следи дали топката ја минала гол линијата. На натпреварувањето меѓу 8 клубови, меѓу кои ќе […]