Ознака: тешки метали

Вести

Mарула, спанаќ и јагоди со тешки метали се продавале на македонскиот пазар

Марула со кадмиум, спанаќ со кадмиум и олово, замрзнати јагоди со олово, пронашла Агенцијата за храна во минатите две години. Зеленчукот е од Македонија, а јагодите биле увезени од Србија. […]

Живот

Невидливи токсини кои ве трујат во домот

Дали некогаш сте мислиле дека сте повеќе заштитени дома од штетна токсична изложеност отколку кога сте надвор? Всушност, воздухот во затворените простории обично содржи повисоки концентрации на токсини од надворешниот […]