Ознака: Тиквеш

Издвојуваме

„Тиквеш“ ја исплати целокупната сума за откупеното грозје пред истекот на рокот

И оваа година, пред истекот на законскиот рок, винарската визба „Тиквеш“, заврши со исплатата на средствата за откупеното грозје од последната берба.За откупените 17,5 милиони килограми грозје, заклучно со 28. […]

Издвојуваме

Од целиот регион, „Тиквеш“ со најмногу освоени медали за своите врвни вина

Во рамки на пролетниот дел од најголемиот вински натпревар во Германија – „Мундус Вини“, сите пет пријавени вина од винарската визба „Тиквеш“ освоија медали, и се закитија со 3 златни […]

Издвојуваме

„Тиквеш“ исплати над 60% од средствата за откупеното грозје од последната берба

Заклучно со 15-ти февруари оваа година, до кога истекува законскиот рок за исплата на втората рата од средствата за откупеното грозје од последната берба, винарската визба „Тиквеш“ исплати близу 63% од вкупната вредност […]

Издвојуваме

Најстарата бочва од „Тиквеш“- симбол на винската традиција во Кавадарци

Кавадарци, 8. февруари 2017 – Во пресрет на годинешната прослава на Св Трифун – празникот на лозарите и винарите, винарската визба „Тиквеш“ донираше една од своите најстари дрвени бочви. Во […]

Издвојуваме

Фестивал на младо вино 2016 во „Тиквеш“: Првичните импресии за вината од годинешната берба се одлични

Многубројните љубители на виното имаа можност да присуствуваат на првото отворање на бочвите со вино од годинешната берба, кое традиционално се одржува во винарската визба „Тиквеш“, во рамки на манифестацијата […]