Ознака: Тодоров

Вести Избор на уредникот

ТОДОРОВ: Обврска на ВМРО е да ги штити националните интереси на Македонија

Никола Тодоров денеска на својот Фејсбук профил коментираше за новонастанатата политичка состојба по понудата на Заев да се оформи концентрациона Влада. Ова е интегралниот текст: Македонското национално ткиво се распаѓа. […]

Вести Македонија

Се слушаа нови бомби за „Титаник“

Ова се материјали за местењето на изборите. Никола Груевски и Никола Тодоров телефонски го информираат новинарот Латас како тече договарањето во ДИК, односно за тоа какви инструкции ќе примат и како […]

Избор на уредникот

Филип Петровски: Господе Боже на што се сведе партијата.

Ова е статус на Петровски напишан 24 часа пред судирите во „Белата палата“. Убаво се предвидени и демаскирани настаните што потоа следеа… Што ти е карма. Пред 10 месеци во […]

Вести

Тодоров: Апелирам да ја оставиме Комисијата без притисоци за тендерот за новиот Клинички центар

Апелирам да ја оставиме Комисијата без притисоци законски да си ја заврши работата. Има рок од 90 дена, Комисијата работи во целост согласно процедури на банката и банката ги одобрува […]

Вести

Тодоров : Очекуваме да почне реализација на новиот Клинички центар во Скопје

Министерот за здравство Никола Тодоров очекува евалуацијата на вчера завршениот тендер  за новиот клинички центар во Скопје да трае пократко од предвидените 90 дена и наскоро да започне неговата изградба.- […]

Вести

Десет болници ќе се реконструираат во следниов период

Во здравствената инфраструктура во тек е инвестициски циклус во вредност од 74,6 милиони евра, што заедно со инвестицијата од 128 милиони евра за новиот Клинички центар во Скопје изнесува над […]