Ознака: Тодор Петров

Издвојуваме

Ченто за претседател на СМК!

Со внимание го прочитав предлогот и иницијативата во кој предлог се споменува моето име за нов Претседател на Светскиот Македониски Конгрес. Со оглед на моменталната политичка ситуација во нашата татковина, […]

Издвојуваме

Кој проневери 100.000 долари од емиграцијата?

Од иницијативата БОЈКОТИРАМ на својата фан страна на фејсбук објавија шокантни тврдења. Ги пренесуваме во целост: Досега молчевме за да не правиме раздор. Името го сменивме поради профитерите! Кој проневери […]

Избор на уредникот

Луѓево од цела држава ги мрцваревте по снегојве за да гледет дамли на бина?

Вечерва на протест: Солза здрвена, жонглерон побелен, палчо полупобелен гледа у пичку матер, Тошо со обезбедување до него, оние другине ботојне в телефони гледаа… Луѓево од цела држава ги мрцваревте […]

Вести

Груевски: И кога е лесно и кога е тешко, местото на политичарот е меѓу народот!

Македонија не е ослободена ниту пак изградена од страв, напротив од сопствени залагања, од сопствени сили, сопствен труд, сопствени жртви и силен стремеж за слобода. Победата, слободата, напредокот, развојот и […]

Вести

Положување цвеќе во спомен на децата бегалци од Егејска Македонија

Со положување цвеќе пред споменикот на децата бегалци во паркот „Жена борец“ и промоција на романот „Петар од Чеган“ од Јордана Тодоровска, Светскиот македонски конгрес (СМК) и Сојузот на Македонците […]