Ознака: тренинг

Нега и убавина

40-минутен кардио тренинг од инспиративна инструкторка која живее со мускулна атрофија

Тара Лин Емерсон ќе ве инспирира со волјата за активен живот и желбата да биде најдобра верзија од себе. На 35-годишната фитнес инструкторка ѝ била поставена дијагноза CMT, невролошко нарушување […]

Живот

Тренинг за користење нокшир: Како да го одвикнете детето од пелени за една недела?

Секоја голема промена кај децата може да биде проблематична, а кога станува збор за одвикнувањето од пелени, влијае и фактот што децата емотивно се врзуваат за нив. Тоа уште повеќе […]

Нега и убавина

Што е најдобро да пиете по напорниот тренинг?

Иако на памет ви паѓаат одговори од типот на електролити, спортски енергизирачки пијалаци или хранливи шејкови, одговорот е далеку поедноставен од што замислувате. Според едно опширно истражување во кое биле […]

Нега и убавина

Колку стомачни вежби треба да правите секој тренинг за најдобри резултати?

Најпрво, најважно е да нагласиме дека покрај соодветен тренинг, многу важна улога игра и исхраната. Истражувањата што биле спроведени на крајот од минатата година на 1.000 Европејци на возраст од […]