Ознака: трошоци

Живот

Каде во Европа се највисоки трошоците за храна?

Граѓаните на Европската унија потрошија 956 милијарди евра на храна и безалкохолни пијалоци во 2019 година, што е еквивалентно на 6,8% од бруто домашниот производ на Заедницата. Прехранбените производи сочинуваат […]

Балкан

Доколку патувате низ Србија подгответе се за поголем трошок!

Владата на Република Србија предложи да се зголеми цената на патарините во земјата за 12 проценти. Според локалните медиуми, повисоката цена ќе се примени кога пратениците во Српското собрание ќе […]

Вести

Повисоки трошоците во градежништвото за нови објекти за домување

Во првиот квартал годинава во споредба со истиот период лани трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се повисоки за 4,3 проценти, трошоците за материјали се повисоки за […]

Живот

Софија добива над 100 евра од час за сексуални услуги: „Добивам чудни барања, но обично…“

Го мразам зборот проститутка – кога мислиш на проституција помислуваш на некој од улица кој предизвикува гадење. Јас тоа не сум: студирам, волонтирам, не се дрогирам. Нормална личност сум, зборува […]