Ознака: труење

Живот

Овие намирници испуштаат отров кога ги подгревате, лесно може да предизвикаат труење со храна…

Многу често се случува да ви остане храна од ручекот или пак вечерата, а како што нашите родители секогаш нè учеа, храната да не ја фрламе туку ја оставаме за […]

Живот

Избегнете труење од храна и штетни последици на вашето здравје

Со редовно одржување на хигиената на намирниците и просториите во кои тие се подготвуваат, ќе избегнете труење од храна, кое често може да предизвикаат штетни последици на вашето здравје. Придржувајте […]

Вести

40 деца и возрасни хоспитализирани поради труење со храна во летен камп

Околу 40 деца и возразни се хоспитализирани поради труење со храна во летен камп на Крим, соопштија локалните власти. Според здравствени официјални претставници, повеќе од 40 лица се пренесени во […]

Вести Македонија

Виничани затруени со салмонела

Од петокот до вчера вкупно 215 лица побарале лекарска помош, а најголемиот дел се пожалиле дека во петокот јаделе од иста сендвичарница. Половината од затруените се вработени во виничка компанија […]

Живот

Овие невидливи токсини ве трујат во домот

Дали некогаш сте мислиле дека сте повеќе заштитени дома од штетна токсична изложеност отколку кога сте надвор? Всушност, воздухот во затворените простории обично содржи повисоки концентрации на токсини од надворешниот […]

Живот

Невидливи токсини кои ве трујат во домот

Дали некогаш сте мислиле дека сте повеќе заштитени дома од штетна токсична изложеност отколку кога сте надвор? Всушност, воздухот во затворените простории обично содржи повисоки концентрации на токсини од надворешниот […]