Ознака: тутун

Вести

Исплатени 30 милиони евра субвенции за 19 илјади тутунопроизводители

Исплатени 30 милиони евра субвенции за 19 илјади тутунопроизводители. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски на прес-конференција соопшти дека денеска ќе бидат исплатени парите за субвенциите за тутунот […]

Вести

Голема полициска акција во Могила – еве што запленила полицијата

Во село Могила се пронајдени 24.826 килограми тутун тип „Вирџинија“, како и шест ниви со насади од овој тип тутун, во акцијата што ја спровеле вчера и завчера СВР Битола […]

Вести

Завршува откупот на тутунот, просечната цена 196 денари

Завршува откупот на тутунот во државава. Досега се преземени преку 21.000 тони со просечна цена од 196 денари за килограм, информира Сојузот на тутунските здруженија на Македонија.Претседателот на Сојузот Данчо […]

Вести

Просечната цена 192 денари, oткупени повеќе од 14.500 тони тутун

Вкупно 14.588 тони тутун од годинашната реколта се откупени до денеска, а просечната цена е 192,08 денари по килограм, соопшти Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).Деветте компании за месец и половина […]

Вести

Просечната цена 192 денари, oткупени повеќе од 14.500 тони тутун

Вкупно 14.588 тони тутун од годинашната реколта се откупени до денеска, а просечната цена е 192,08 денари по килограм, соопшти Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).Деветте компании за месец и половина […]

Вести

Откупот на тутун минува без проблеми

Македонските тутунари тријат раце. Откупот минува без никакви проблеми. Реколтата е со висок квалитет, а тоа значи повисока цена и повеќе пари за производителите. Засега, тутунарите немаат никакви забелешки на […]