Ознака: тутун

Вести

Тутунарите задоволни од откупувачите: Постигната задоволителна цена

Тутунарите годинава задоволни од цената и од текот на откупот на тутунот. Вкупно 6.040 тони тутун или над 30 отсто од очекувањата за годинашната реколта се откупени заклучно со 3 […]

Вести

Почна откупот на тутун во делчевско, просечната цена е 186 денари

Откупот на тутунот во Пијанец стартува без проблеми, а просечната цена на првиот ден од преземањето е 186 денари за килограм.Според раководителот на Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство […]

Вести

Започна откупот на тутунот

Откупот на тутунот почна добро, проблеми не се очекуваат, а извесно е дека производителите ќе постигнат повисока цена од ланската зашто родот е квалитетен.Според Трипуновски, од 176 откупни пунктови, отворени […]

Вести

Почна откупот на тутун: Се очекува повисока цена од ланската

Откупот на тутунот почна добро, проблеми не се очекуваат, а извесно е дека производителите ќе постигнат повисока цена од ланската зашто родот е квалитетен.Ова го истакна заменик-министерот за земјоделство Ванчо […]

Вести

Годинава тутунарите насадија приближно исти површини како лани

Годинава тутунарите насадија приближно исти површини како лани, односно повеќе од 14.000 хектари. Од нив на 30 хектари, по неколку години, повторно се враќа и широколистниот тутун од типот „Вирџинија“.Со […]

Вицотека

Има ли некоја која се согласува да имаме секс на прилепски начин?

Позади МТВ проститутките се наредиле и чекаат клиенти. Доаѓа еден дечко со фиќо и ги прашува:– Има ли некоја која се согласува да имаме секс на прилепски начин?Сите се погледнуваат, […]

Вести

Истрага во Франција за штетноста на електронските цигари

Француската министерка за здравство Маризол Турен побара истрага за евентуалните последици од користењето на електронските цигари, коишто сè повеќе пушачи ги користат наместо цигарите со тутун. „Побарав од моите служби […]

Вести

Просечната цена 192 денари, oткупени повеќе од 14.500 тони тутун

Вкупно 14.588 тони тутун од годинашната реколта се откупени до денеска, а просечната цена е 192,08 денари по килограм, соопшти Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).Деветте компании за месец и половина […]