Ознака: УКИМ

Црна хроника

ИН МЕМОРИАМ: Виолета Панзова

ИН МЕМОРИАМ: Виолета Панзова Виолета Панзова-Наскова * прва жена Доктор на науки ЖЕНИТЕ ОД СВЕТИ НИКОЛЕ НИЗ ИСТОРИЈАТA Виолета Панзова-Наскова е родена на 02/07/1948г. во Свети Николе. Потекнува од земјоделско семејство, но […]

Вести Македонија

Денес почнува новата академска 2018/2019 година

Првиот академски час од 2018/2019 година за студентите кои се запишаа на Универзитертот „Св. Кирил и Методиј” симболично беше означен на Филозофскиот факултет. Новата генерација студенти ја поздрави ректорот на […]

Вести

Рускиот центар при УКИМ доби донација од 1.100 книги од Фондот „Руски мир“

Висока делегација од Фондот „Руски мир“ денеска на Рускиот центар при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје му предаде донација од 1.100 книги.  Во присуство на заменик министерот за […]

Вести

Денеска УКИМ ќе го инаугурира новоизбраниот ректор Јанкуловски

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска ќе го инаугурира новоизбраниот ректор, проф. д-р Никола Јанкуловски, со што тој и официјално ќе стапи на оваа функција.Церемонијата ќе се одржи во аулата […]

Вести

Почнува уписот на УКИМ – слободни се 10.535 места

На Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска и утре е пријавувањето на кандидатите во првиот уписен рок за запишување во прва година во академската 2016/2017 година.На најстариот и […]

Вести

Денеска почнуваат уписите на државните универзитети

Пријавувањето за упис во прва година додипломски студии за 2016/2017 година на три државни универзитети (Битола, Штип и Охрид) почнува денеска, во Тетово утре и во Скопје во четврток.Вкупно се […]

Вести

СПУКМ ги повика студентите да се вклучат во помагањето во погодените региони

Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (СПУКМ) ги повика сите студенти и студентски организации утре да се вклучат во помагање на граѓаните од Скопско кои беа зафатени од […]