Ознака: уметност

Култура

Тина Иванова е новиот в.д.директор на Филхармонијата

Тина Иванова е новиот в.д.директор на Филхармонијата Од петокот нов в.д. директор на нашата институција е Тина Иванова, која работеше како продуцент во Филхармонија. Виктор Илиески, кој беше директор на […]

Занимливости

Уметност која досега не сте виделе се појавува само на дожд

Група дизајнери од главниот град на Јужна Кореја, Сеул, го имаат решението да ги одоброволат тие што го хејтаат дождот – генијални мурали нацртани на самите улици, кои се појавуваат […]

Издвојуваме

Тетово доби нова и најсовремена поликлиника што ги поврзува уметноста и медицината

Директорот на дијагностичката болница Медика Истанбул Турција,  Мурат Динчер, официјално ги отвори вратите на првата приватна поликлиника во Тетово.Во просториите на поликлиниката, присуствуваа голем број гости од социјалниот и културниот […]

Видео

ЌЕ ВЕ ЗБУНИ: Оптичка илузија на одгризана рака!

Авторот на оваа илузија е професионалниот уметник Јордан Молина од Франција.Тој на на социјалните мрежи ги објавува своите цртежи, од кои повеќето се оптички илузии, и неверојатно реалистични портрети што […]