Ознака: УНИВЕРЗИТЕТ

Вести

Отворен ден на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје денеска организира Отворен ден на кој посетителите ќе имаат можност да се запознаат со дејноста на оваа институција, како и со програмите што […]

Вести

Штипскиот универзитет ќе ги мотивира учениците да сакаат математика

Да се зголеми мотивацијата и желбата на учениците за математика преку нивна проактивност, користење современа ИТ технологија, воведување нови наставни методи и платформи, е целта на проектот што во наредните две […]

Вести

Нападнат Американскиот универзитет во Авганистан

Американскиот универзитет во Авганистан е нападнат, а припадниците на школското обезбедување разменуваат оган со напаѓачите, јави Еј-Би-Ес њуз.Не е познат бројот на студенти и професори кои се моментов во Универзитетот, […]

Вести

Дополнет законот за Универзитетот „Дамјан Груев“

Собранието на Република Македонија денеска во рамки на 108 седница со 62 гласа „за“ и еден „против“ го донесе Законот за дополнување на Законот за основање на Универзитет за национална […]

Вести

Васка Бојаџи: Секој има право како студент на овој универзитет да одлучи за себе дали ќе го оствари своето право на глас

Васка Бојаџи, студентски правобранител, денеска го оствари своето право на глас на тековните избори за нов претседател на студентскиот парламент при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.-Правото на глас претставува право […]

Занимливости

10 прекрасни кампуси за уметност

Teшко е да се замисли развој на уметничките таленти надвор од соодветна средина. Списанието “Things” неодамна објави прекрасен пример за уметноста на училиштата за уметност. Инспирирани од тоа што го […]

Видео

Видео: Како се забавуваат шведските студенти

Кој вели дека на универзитетите во западните земји студентите постојано учат и немаат време за социјален живот? Видеото е снимано во факултет на престижниот универзитет во Лунд, Шведска.   Во […]