Ознака: уписи

Вести

Почнува уписот во средните училишта

Во јавните средни училишта во земјава денеска и утре се спроведува првото пријавување и запишување ученици за учебната 2018/2019 година во јунскиот уписен рок. Ранг-листите со резултатите од запишувањето и […]

Живот

Полуматурантите во понеделник и вторник ќе се запишуваат во средните училишта

Во јавните средни училишта во земјава во понеделник и вторник, 18-ти и 19 јуни, ќе се спроведе првото пријавување и запишување ученици за учебната 2018/2019 година во јунскиот уписен рок. […]

Вести

На 2. мај почнува уписот на првачиња

Почнуваат уписите на првачињата во сите основни училишта во Штип. Соња Николова, советник во Одделението за обраозвание во Општина Штип, денеска на прес-конференција рече дека уписите за првачињата родени од […]

Вицотека

Што одговорија идните македонски „студенти“ на една анкета?

Погледнете ја оваа малку поинаква анкета за уписите на факултет.Очигледно  овие „студенти“ сакале само  да се    прошетаат и  да видат  како  изгледа факултетот.Очигледно  овие „студенти“ сакале само  да се […]

Вести

Почнува уписот на УКИМ – слободни се 10.535 места

На Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска и утре е пријавувањето на кандидатите во првиот уписен рок за запишување во прва година во академската 2016/2017 година.На најстариот и […]