Ознака: управен суд

Вести

Управниот суд уважи една од поднесените 28 тужби на ВМРО за локалните избори

Управниот суд уважи една од поднесените 28 тужби против приговорите на Државната изборна комисија (ДИК) за гласањето и сумирање на резултатите од првиот круг од локалните избори.Управниот суд одлуките за […]

Вести

Управен суд прифати по една тужба од ВМРО-ДПМНЕ и од СДСМ – останатите се одбиени

Управниот суд на Република Македонија ги уважи тужбите на ВМРО-ДПМНЕ за Решението на ДИК УП 1 10-487 од 16.12.2016 за прегласување на гласачкото место 0396/1, општина Гостивар, како и тужбата […]

Вести

Управен ја прифати тужбата на ВМРО-ДПМНЕ: Нема прегласување во Гостивар

Управен ја прифати тужбата на ВМРО-ДПМНЕ: Нема прегласување во Гостивар.Управен суд ја прифати тужбата на ВМРО-ДПМНЕ, а приговорот поднесен од поднесителот на листа на кандидати – политичката партија Движење Беса, […]

Вести

Управниот суд го поништи гласањето во избирачко место 2011 во Теарце

Управниот суд ја уважи тужбата на Коалицијата предводена од СДСМ против решението на Државната изборна комисија УП 1 бр.10-488 од 18-ти месецов и го поништи гласањето на гласачкото место број […]

Вести

Објавени се првите две одлуки на Управен суд: Ќе се прегласува во Теарце, одбиена тужба на СДСМ за друго избирачко место!

Предмалку на интернет страницата на Управниот Суд беа објавни првите две одлуки кои се однесуваа на избирачките места 2025 и 2011 во Теарце. Двете тужби по кои одлучувал Управниот суд […]

Вести

Секое непочитување на Законот и одлука поинаква од судската пракса, повлекува кривична одговорност за управните судии

Управниот суд треба да одлучува според Законот, секое негово непочитување повлекува кривична одговорност за судиите, коментираат познавачите на правото.Управниот суд денеска ги разгледа преостанатите три тужби на одлуките на ДИК, […]

Вести

Управниот суд ги разгледува тужбите на СДСМ

 Управниот суд вечерва разгледува две тужби поднесени од Коалицијата предводена од СДСМ за решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за предвремените парламентарни избори на 11 декември.Од Управниот суд […]