Ознака: „Урбано сонце“

Живот

„Урбано сонце“ – ја уништува короната на јавни места

Холандскиот дизајнер Дан Розегард ја претстави својата нова уметничка инсталација „Урбано сонце“, која со помош на УВ-светлина го намалува количеството на коронавирусот во воздухот. Тој почнал да го создава овој […]