Ознака: успех

Сцена

“Плачете, а потоа “растурете”: Познатите дами проговориле за неуспесите во своите животи

Ако никогаш не сте доживеале неуспех и никогаш не сте “паднале”, како тогаш знаете дека сте успешни во нешто? Истражувањата покажуваат дека жените се почесто и поостро осудувани поради своите […]

Вести

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 12%, раст на консолидираната нето добивка од 6%, инвестиции во износ од 873,5 милиони денари и 144 нови вработувања во Република Македонија во периодот јануари – септември 2018-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – септември 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот […]

Вести

Ова е најуспешната земја во светот: САД, Германија, Јапонија се зад неа

Економист пишува дека ниту една друга земја од групата на богати, освен Австралија, не успеала да има раст толку долго. Економист наведува дека согласно тоа, Австралија економски е најуспешна земја […]

Живот

10 цитати што ќе ве инспирираат да ги следите своите соништа

Дали чувствувате како да ви недостига мотивација? Можеби сте разочарани од нештата што моментално ви се случуваат на професионално поле, па целосно сте обесхрабрени дека ќе успеете? Или пак, заглавени […]