Ознака: уста

Живот

Намирници кои максимално ќе ги заштитат вашите заби и усна празнина – консумирајте ги редовно

Една намирница – две важни функции: ги храни и зајакнува вашите заби. Звучи добро, зар не? Затоа овие намирници треба малку почесто да ги имате на вашето мени. Меѓудругото, некои […]

Живот

Нов симптом на коронавирусот: Внимателно погледнете ја вашата уста!

Студијата објавена во медицинскиот журнал AMАМА Дерматологија открила дека меѓу 21 пациент во Шпанија за кои е потврдено дека имаат ковид-19 и осип на кожата, шест или 29 проценти имале […]

Живот

Отстранете ги правилно влакненцата над усните

Отстранете ги правилно влакненцата над усните. Лентите за депилација на лице се идеално средство за отстранување на влакненцата од пределот над усните. Тие ни штедат време и ги отстрануваат влакненцата […]

Љубов и секс

Што најпрво забележуваат мажите кај жената? – Не е тоа што мислите!

Кога момците и девојките се запознаваат, во првите 10 секунди, момчето во поголемиот дел од времето гледа во нејзините усни. Меѓутоа, ако постои уште еднаш детал, одвај чека да го […]

Занимливости

Доколку го видите ОВА во устата на своето милениче – итно на ветеринар!

Ако му се случи нешто вакво на авшето милениче, не чекајте веднаш заминете на ветеринар. Оваа фотографија од куче на која се гледа како во неговата уста има бубамари изгледа морничаво. […]

Живот

Дали устата ви е постојано сува? Тоа може да биде сигнал за оваа сериозна болест!

Сува уста (ксеротомија)  знае да биде честа и многу  е безопасна,  но некогаш може да биде симптом за  некои заболувања.  Сувоста на устата е нормална појава, доколку не сте пиеле  […]