Ознака: утре се Цветници

Живот

Утре се Цветници – православните христијани го слават влегувањето на Христос во Ерусалим

Празникот Цветници, познат уште и како Цветоносна недела и Врбица е подвижен празник, секогаш се слави една недела пред Велигден. Тоа е денот кога се доживува Христовото славно влегување во […]