Ознака: учебна година

Вести

Учебна година со различни модели и услови за настава

Учениците до трето одделение, освен оние чии родители не се согласиле, наставата од четврток треба да ја следат со присуство во клупите. За основците од повисоките одделенија и за средношколците, […]

Балкан

Почнаа учебните години во Словенија и во Србија: Маскирани деца во училишни клупи

Словенечките и српските основци и средношколци денеска со маски на лицата и примена на низа други превентивни мерки ја почнаа новата учебна година, почитувајќи ги прилагодувањата препорачани од здравствените власти […]

Вести

Протоколите за новата учебна година беа најавени за 10 август, состанокот за нивно утврдување продолжува и денес

Членовите на Комисијата за заразни болести и работната група на Министерството за образование и наука (МОН) денеска треба да го продолжат состанокот за протоколите со кои се утврдува начинот на […]

Вести

Нема враќање во училиште: Наставата продолжува онлајн до крајот на учебната година

Се укинува државната матура, училишната матура и завршен испит за оваа учебна 2019/2020 година за ученици од завршните години во средните училишта. Сите ќе добијат диплома за завршено средно образование […]