Ознака: фабрики

Вести

До крајот на годината 4.000 луѓе ќе останат без работа, 5 фабрики под клуч

  До крајот на оваа година 4000 македонски граѓани ќе останат без работа и егзистенција.Вкупно 5 фабрики, две домашни и три странски инвестиции ставаат клуч на вратата и ќе ги […]

Вести

ТИРЗ зоните наспроти затворените фабрики во време на СДСМ

Патеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Горан Манојлоски појасни зошто треба да има ТИРЗ Тетово, Гостивар и Маврово – Ростуше, заради рамномерен економски развој. – Сакам да кажам зошто колешката Дафина Стојаноска […]

Вести

Ласовска: СДСМ говори за работнички права, а во нивно време се затворија 684 фабрики

Очигледна е нервозата во редовите на СДСМ. Тие молчат и не се откажуваат од Тиранската Платформа, но револтот на граѓаните секојдневно расте заради загриженоста од губењето на државата, вели Благица […]