Ознака: Фејсбуг

Технологија

Директорите на Фејсбук и Твитер на сослушување во Конгресот на САД

Директорите на социјалните мрежи Фејсбук и Твитер денеска се сослушувани од страна на американски сенатори кои се обидуваат да ги искоренат руските оперативци и други агенти кои се обидуваат да […]

Технологија

Исклучи го од својот живот- нова опција на Фејсбук

Компанијата „Фејсбук“ моментално тестира нова опција, која на корисниците ќе им помогне од почетната страница да ги отстранат информациите кои не сакаат да ги примаат. Без разлика дали сакате да […]

Инстаграм

Фејсбук и Инстаграм воведуваат алатки против зависност од социјалните мрежи

Фејсбук и Инстаграм воведуваат промени кои ќе им овозможат на корисниците подобро да го контролираат нивното користење, односно своето време поминато на тие социјални мрежи. Фејсбук и Инстаграм ќе добијат […]