Ознака: фирми

Живот

Овие надоместоци газдите мора да ви ги исплатат секој месец

Секој работник има право на надоместок на трошоците кои се направени поврзани со работата, а се уредени со Закон за работни односи и колективниот договор. Надоместок ви следува за следните […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Партијата која затвори 684 фабрики зборува за поддршка на фирмите

ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на најавите на СДСМ за мерките за отворање фирма оценува дека ветувањата на оваа партија се лицемерни.- Партијата која затвори 684 фабрики и остави на улица […]

Вести

Зошто фирмите на кои сте им платиле 500 илјади евра за чистење снег не си ја вршат работата?

ВМРО-ДПМНЕ и денеска го прозва градоначалникот на Куманово Зоран Дамјановски за неисчистените улици од снег.Од партијата прашуваат зошто градоначалникот толку доцна склучил договор за чистење на улиците и зошто фирмите […]