Ознака: фискални сметки

Вести Живот

Речиси две третини од граѓани не скенираат фискални сметки

Двајца од тројца граѓани не ги скенираат фискалните сметки. Според анкетата која за Детектор ја спроведе Институтот за политички истражувања Скопје, 64,1% од граѓаните не ги скенираат фискалните сметки, додека […]

Економија Македонија

Кои фискални сметки е строго забрането да се скенираат?

На социјалните мрежи многу граѓани го поставуваат прашањето дали фискалната сметка која е издадена за фирма може да се искористи преку апликацијата Мој ДДВ и на свое лично конто да […]