Ознака: фобија

Занимливости

Има фобија од храна и јаде само две намирници: Ејприл е преплашена кога гледа дека другите не бираат, а таа едвај се осудува на ова

29-годишната Ејприл Грифитс е мајка на две деца која цел живот консумира само една работа. Станува збор за сендвич со кашкавал, со малку чипс. Тоа е нејзиниот појадок, ручек и […]

Занимливости

Најдолгиот збор на светот има 189.819 букви и се изговара 3,5 часа

Изговарањето на гигиантскиот протеин кои инаку се нарекува titin, или подобро познат како connectin, е вистинска ноќна мора за сите оние луѓе кои страдаат од hippopotomonstrosesquippedaliophobia, односно од страв на […]