Ознака: хакери

Автомобилизам

FIAT-Chrysler ги предизвика хакерите!

FIAT-Chrysler Automobiles (FCA), официјално објави дека секој компјутерски специјалист, којшто ќе успее да ја пробие програмата на нивните модели, ќе добие паричен надомест.За оваа цел, FCA создаде посебен сајт, на […]

Технологија

ВЕДНАШ скријте го датумот на раѓање на Фејсбук!

Ако на вашиот Фејсбук профил покрај другите инфомации стои и датумот на раѓање, веднаш избришете го бидејќи е идеална цел за хакерите.Поточно, компјутерските криминалци на Фејсбук се обидуваат да пронајдат […]

Технологија

Оваа порака може ДА ВИ ГО УНИШТИ МОБИЛНИОТ ако имате Вибер!

Откако ќе ја отворите опасната порака, нема ни да забележите дека мобилниот е заразен, а опасноста важи и за останатите мобилни апликации за комуникација, како и за стандардните СМС пораки.Се […]

Технологија

Може да се ЗБОГАТИТЕ до 50.000 евра ако случајно го имате овој телефон!

На сите интернет портали за технологија и форуми, Нокиа 1100 се наоѓа на врвот на листата најбарани мобилни на денешницата. Произведена во средината на 2002 и почетокот на 2003 година, […]

Вести

„Вашингтон пост“: РУСКИ ХАКЕРИ влегле во компјутерскиот систем на Демократската партија во САД

Хакери поврзани со руската влада упаднале во компјутерскиот систем на Националниот комитет на Демократската партија на САД. Тие речиси една година ја шпионирале внатрешната комуникација преку е-пораки и е-разговори. Тоа […]