Ознака: хипертензија

Здравје

5 природни начини да го намалите високиот крвен притисок – достапни за сите!

Високиот крвен притисок или хипертензија е болест од која што патат голем број од луѓето, а истата може да предизвика состојби како срцев и мозочен удар. Експертите истакнуваат дека најчестите […]

Живот

Имате висок крвен притисок? Овој чај ќе ви го регулира!

Високиот крвен притисок настанува од повеќе причини и потребно е навремено да се регулира. Хипертензијата го зголемува ризикот од срцеви заболувања, атеросклероза, мозочен удар и откажување на бубрезите. Од суштинско значење за здравјето […]

Живот

Со 3 кивија деневно контролирајте ја најголемата болест на денешницата! Еве како делува на организмот…

Хипертензијата, или висок крвен притисок,  е многу честа појава, а може  да боде многу   опасна бидејќ и доведува  и  до   зголемување на шеќерот во крвта а предизвикува и  срцев удар […]