Ознака: Христијански Велигден

Живот

ЗОШТО ДАТУМОТ НЕ Е ФИКСЕН: Христијанскиот Велигден е утврден според лунарен календар – паѓа во првата недела после полната Месечина на пролетната рамноденица!

Затоа, може да падне во период од 35 дена: од 22 март (во случај на полна месечина на 21 март, првиот ден на пролетта, а следниот ден е недела) до […]