Ознака: царина

Вести

ЦАРИНСКАТА УПРАВА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ИЗБЕГНУВАЊЕ НА ПЛАЌАЊЕ АКЦИЗА ВО ВРЕДНОСТ ОД ЕДЕН МИЛИОН ЕВРА

Царинската управа на Република Северна Македонија во текот на вчерашниот ден пред Основното јавно обвинителство во Велес поднесе кривична пријава против правно лице со седиште во Велес и против одговорното […]

Вести

ЦАРИНСКАТА УПРАВА СО НАЈВИСОКА ОЦЕНКА ВО ОВОГОДИНЕШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА

Царинската управа на Република Северна Македонија како дел од подготовките за влез во Европската Унија во континуитет воведува нови информатички системи поврзани со спроведување на царинските постапки. Целта е поедноставување […]

Црна хроника

Златен накит вреден 30.000 евра запленет на Царина

Инспектори од Одделението за истраги при Царинска управа презедоа предистражни мерки и активности и утврдено е дека осомничениот златниот накит го купил од Италија каде привремено живее и работи, по […]

Вести

Царината заплени девизи, алкохолни пијалаци, фалсификати

Во текот на минатата седмица, царинските службеници открија четири царински измами и повеќе обиди за криумчарење, при што привремено се задржани девизи, домашна ракија, делови за апарати за игри на […]

Црна хроника

Царината заплени Audi Q7, две бугарски сообраќајни дозволи, фалсигикувана роба…

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија една царинска измама и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани автомобил AUDI Q7, сообраќајни дозволи, регистарска табличка, […]

Црна хроника

Откриена измама и запленети се девизи, автоделови, цигари

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија една царинска измама и повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани готови пари, делови за товарни возила, регистарска […]

Црна хроника

Девизи од 4.000 евра откриени на скопскиот аеродром Александар Велики

Во текот на минатата недела, царинските службеници открија повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани готови пари, режан тутун, делови за товарни возила и возови, делови […]

Вести

Царинската управа остро реагира на невистините изнесени во видеото со кое се нарушува угледот на Царинската управа

За да обезбедиме точно информирање и со цел да прикажаме целосна и вистинита слика пред јавноста, во врска со видеото објавено на социјалните мрежи и на некои од интернет порталите, […]