Ознака: цела Македонија

Македонија

Енормна загаденост во цела Македонија, најалармантно утрово во Тетово

Многу високи концентрации на канцерогените ПМ10 честички утрово се регистрирани во речиси сите места каде има мерни станици. Сепак, најалармантно е во Тетово. Градот денес е лидер по загаденост на воздухот во […]

Вести Македонија

Слаба излезност – официјални резулати на ДИК

Државната изборна комисија ги достави официјалните податоци од 90,24 проценти од избирачките места во државава и според нив до 13 часот излезноста е 16 проценти. Претседателот на ДИК, Оливер Дерковски на […]

Вести Македонија

Ние само набљудуваме, не се мешаме на никаков начин

Најбројната досега набљудувачка мисија на ОБСЕ/ОДИХР денеска брои околу 100 тимови со по двајца набљудувачи распоредени на гласачки места низ државата кои ќе информираат за гласањето на референдумот. Шефот на […]