Ознака: Централен регистар

Македонија

Синоќа приведен поранешниот директор на Централниот регистар

Синоќа финансовата полиција го приведе поранешниот директор на централниот регистер Андреја Поповски. Според првичните информации Поповски е во полициска станица во Скопје, а во меѓувреме Обвинителството треба да донесе одлука […]

Вести

Централниот регистар со продолжено работно време за регистрација на учесниците на изборите

Регионалната регистрациска канцеларија на Централниот регистар на Македонија во Скопје на 11-ти и 15-ти овој месец ќе работи со продолжено работно реме од 8:30 до 00:00 часот со цел регистрација […]

Издвојуваме

Нови регистри во Централниот регистар

Во насока на зголемување на правната сигурност во Република Македонија, како и заради олеснување на пристапот до кредити за стопанството, а согласно член 50-а и 50-б од Законот за обезбедување […]

Вести

Централниот регистар договори соработка со норвешкиот Регистарски центар

Централниот регистар на Република Македонија ќе соработува со норвешкиот регистарски центар „Бренесунд“ при воспоставувањето систем за параметри и алатки за спроведување кост бенефит анализи во процесите на проценка на влијанието […]

Вести

Работна средба помеѓу Централен регистар на РМ и Занаетчиска комора на РМ

Директорот на Централниот регистар, Андреа Поповски, денес во просториите на Централниот регистар се сретна со претставници од Занаетчиската комора на Република Македонија заради понатамошно унапредување на соработката помеѓу двете институции.На […]

Вести

Работна средба помеѓу Централен регистар на РМ и Комора на извршители

Директорот на Централниот регистар, Андреа Поповски, и претседателот на Комората на извршителите, Зоран Петрески, заедно со тимови од двете институции, денес во просториите на Комората одржаа работна средба заради понатамошно […]