Ознака: церебрална парализа

Вести

Родителите на деца заболени од церебрална парализа бараат да им се врати правото на бесплатна рехабилитација

Со указ од Министерството за труд и социјална политика е забранета бесплатната рехабилитацијата и рекреација  на деца со церебрална парализа. Од Здружение на родители на деца заболени од церебрална парализа […]

Видео

ПРОТРИЈТЕ ГИ ОЧИТЕ: Оваа слика не е онаква, каква што се чини на прв поглед!

Пол Смит е роден во 1920 година со церебрална парализа, сериозно нарушување кое влијае врз работата на мозокот и движењето на телото.Во негово време, луѓето со ова нарушување не можеле […]