Ознака: цинг

Здравје

Намирници богати со цинк за силен имунитет

Тој е присутен во сите органи, а најмногу се содржи во еритроцитите(црвените крвни зрнца), коските, мускулите, црниот дроб и во простатата, кај мажите. Цикот помага во производство на тестостерон. Во […]