Ознака: ЦК

Издвојуваме

Жестока дебата за и против референдум во ЦК на ВМРО

Како што дознаваме од наши извори внатре во ЦК на ВМРО имало сериозна поделеност и жестока дебата на тема РЕФЕРЕНДУМ. Иако партиската врхушката е „ветена“ дека ќе одработи да „помине“ […]

Избор на уредникот

ВМРО да се реформира по принципите на историското, а не да не замајувате со козметика!

Илчо Капкоски е ветеран на ВМРО и пораснат во партијата. Следен од дете, со досие на УДБа, за разлика од „ГЛУМЕЦ“ не кодошел туку ПРЕЧЕЛ на службите. Во време на […]

Издвојуваме

Декларација од ЦК до Големите сили за причините за кревање на Илинденското востанието

Со објавувањето на востанието Централниот комитет, преку своите задгранични претставници, до владите на Големите сили ја испрати и публикува во странскиот и бугарскиот печат следната:Декларација Неказнетите насилства на муслиманите и […]